Subsidie “Nij Begun” Woonachtig in Groningen of Noord Drenthe? Ontvang €20.000 tot €40.000 subsidie

U komt mogelijk in aanmerking voor een subsidie van maximaal €20.000 of zelfs €40.000! De afgelopen periode is er veel gesproken over deze subsidieregeling in Groningen en de noordelijke provincies van Drenthe. Het is eindelijk een bevestiging van een subsidieregeling die een aanzienlijk verschil kan maken in uw energiekosten en de waarde van uw woning kan verbeteren.

De overheid biedt een subsidieregeling aan om isolatiemaatregelen te bevorderen.

De overheid biedt u de kans om op een zeer voordelige manier te isoleren. Vanaf het eerste kwartaal van 2025 kunt u uw subsidieaanvraag indienen, zelfs met terugwerkende kracht.

Wat zijn de voorwaarden om aanspraak te maken op de isolatiesubsidie?

Om te kunnen profiteren van de isolatiesubsidie, hebben we alle voorwaarden voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet aan welke eisen u moet voldoen:

  • De subsidie geldt met terugwerkende kracht vanaf 25 april 2023 en loopt door tot en met 31 december 2035.
  • Waarschijnlijk kunt u de subsidie aanvragen in het eerste kwartaal van 2025.
  • U dient uw woning te isoleren volgens de standaard- en streefwaarden voor woningisolatie.

Er is een subsidie beschikbaar van €20.000 tot €40.000 voor isolatiemaatregelen.

In het kort: Woningbezitters in de provincie Groningen en de Drentse gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze komen in aanmerking voor isolatiesubsidie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen woningeigenaren binnen en buiten het versterkingsgebied. Voor bewoners binnen het versterkingsgebied wordt de isolatierekening volledig vergoed door het rijk, tot een maximum van €40.000. Bewoners buiten dit gebied ontvangen 50% vergoeding, tot een maximum van €20.000.

Specifieke voorwaarden zijn van toepassing, zie de rijksoverheid voor details.

Wat moet u doen?

U neemt een investeringsbeslissing met als doel aanzienlijk te besparen op uw energierekening tijdens de winter van 2024 en mogelijk 50% of zelfs 100% van uw isolatie-investering terug te ontvangen in het eerste kwartaal van 2025. Door deze isolatieverbeteringen verlaagt u niet alleen uw ecologische voetafdruk, maar bereidt u ook uw woning voor op een gasvrije toekomst. Indien u financiële ondersteuning nodig heeft, kunt u mogelijk een beroep doen op het Warmtefonds.

Wat moet u doen om deze isolatiesubsidie te ontvangen?

Het maatregelenpakket is specifiek samengesteld om uw woning te isoleren. Het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp valt hierbuiten.

Wat wordt bedoeld met woningisolatie? U komt in aanmerking voor een vergoeding van 50% of 100% als u de volgende isolatiemaatregelen neemt:

  • Vervanging van kozijnen door HR-glas of triple beglazing, inclusief de kozijnen zelf.
  • Toepassing van spouwmuurisolatie.
  • Toepassing van dakisolatie.
  • Toepassing van vloerisolatie.

Om de subsidie te kunnen ontvangen, dient u ook:

  • Uw offerte/betaling in te dienen bij de aanvraag.
  • Foto’s te maken tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.
  • De aanvraag en beschikking van de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) te bewaren.

This is custom heading element with Google Fonts

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.