Flexhor

 

 • Nieuw in Europa: ‘s werelds eerste en enige flexibele hor, de Flexhor. Supersterk, eenvoudig te installeren en vrijwel onzichtbaar!

 • Het massieve verenstalen frame omhuld met PVC, vervangt het meer kwetsbare aluminium frame. Doordat het gemaakt is van verenstaal keert het frame steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de hor samen te drukken, zoals op de foto is te zien, kun je de Flexhor in de raamsponning plaatsen. Omdat de hor zodra je hem loslaat, terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm, blijft de Flexhor netjes in de sponning staan. Met de Flexhor verdwijnt de aluminium of kunststof flens, die bij oude inzethorren tussen het kozijn en het draaideel zat.
 • Afmetingen

  De Flexhor is dun, sterk en heeft geen scherpe hoeken, hierdoor zijn ze makkelijk te vervoeren. Er passen wel 10 horren met verschillende maten in 1 verpakking van maximaal 8 cm dik. Dit is niet alleen handig voor monteurs die de horren meenemen naar de bouwlocatie, maar ook voor bewoners die de Flexhor in het laagseizoen willen opbergen. Wat overigens niet nodig is want de Flexhor kan tegen weer en wind.

 • Samengevat waarom wij de Flexhor aantrekkelijk kunnen aanbieden: Minder materiaalkosten – geoptimaliseerd productie proces – geen coating kosten – efficiënter transport.
 • Het wordt nu veel gemakkelijker om ramen te sluiten zonder sluitnokken af te stellen.

  Een ander groot voordeel van de Flexhor is: je hoeft geen rekening te houden met de kleur. Wanneer de “onzichtbare hor” gemonteerd is, zie je alleen het gaas. Hierdoor behoren meerkosten voor coaten tot verleden tijd.

  De moderne Flexhor heeft geen clips nodig en blijft netjes in de sponning staan bij vlakke-, verdiepte- en blok- (cupe) kozijnen. In tegenstelling tot de klassieke inzet- of klemhor, deze wordt geklemd door stalen- of kunststof clips welke kunnen breken of het kozijn kunnen beschadigen.

 • Is er een doorvalbeveiliging, rolluik of zonwering gemonteerd op het kozijn, dan is de combinatie met de nieuwe Flexhor vrijwel altijd mogelijk. De Flexhor neemt in tegenstelling tot andere horren geen ruimte op “in de dag”.

Wilt u weten of de Flexhor ook geschikt is voor uw ramen, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag.